Mondhygiëne in Heemstede

Voor deskundige mondhygiëne in Heemstede bent u van harte welkom in onze praktijk in het centrum.
Een goede mondhygiëne levert belangrijke voordelen en besparingen in de tandartskosten op, bij jong en oud. Maar in de eerste plaats: een goede verzorging houdt uw gebit sterk en vitaal, waardoor u zich beter voelt.
 

Van kunstgebit naar elektrische tandenborstel
De elektrische tandenborstel, tandenstokers, flossen met draad en de tongschraper worden tegenwoordig op grote schaal gebruikt. Kinderen wordt al vroeg geleerd tanden te poetsen. Dat is niet altijd zo geweest; pas sinds 1936 is in Nederland tandpasta verkrijgbaar.

Vroeger hadden veel mensen last van tandheelkundige problemen: gevoelige tanden, tandplak, tandvleesontstekingen, aften en schimmelinfectie. En uiteindelijk moesten tanden of kiezen worden getrokken, of moest zelfs het hele eigen gebit worden ingeruild voor een kunstgebit.
Gelukkig is goed tanden poetsen een vaste gewoonte geworden. Maar daarmee bent u er echter nog niet …

Tanden poetsen of tanden bleken?
Want wat we vandaag de dag eten en drinken doet een flinke aanslag op de conditie van ons gebit: koolzuurhoudende (fris-)dranken, maar ook koffie en wijn en zoetigheid (snoep, ijs) in alle soorten en maten en nicotine zijn een grote bedreiging voor de vitaliteit van de mond.

Twee keer per dag tanden poetsen is dan niet genoeg. Er zijn gevallen bekend van kinderen die elke dag zoveel cola drinken, dat de conditie van hun tanden gehalveerd is. Zo ernstig heeft het glazuur van de tanden onder vuur gelegen. In combinatie met onvoldoende verzorging is dit op den duur funest; naast een mondverzorgende behandeling is hier ook een passend advies van de mondhygiënist aan de ouders op zijn plaats.


Ook verschijnen er voortdurend nieuwe middelen op de markt, waarvan het nog maar de vraag is of die goed zijn voor het gebit; bijvoorbeeld tanden bleken met overal verkrijgbare poeders of gel, of dure elektrische tandenborstels. Wat is de beste elektrische tandenborstel voor u? Onze mondhygiënisten geven u deskundig advies over welke elektrische tandenborstel het meest geschikt voor u is. Advies over tanden poetsen aan ouders ten behoeve van het kind blijkt ook geen overdaad.

Gratis intake
Wilt u verzekerd zijn van een gezonde mond van u of uw kinderen, maak dan een afspraak voor een gratis intake in onze praktijk. Voorkomen is beter dan …
De intake duurt niet meer dan tien minuten en u bent direct op de hoogte van de conditie van uw gebit. Veel mensen zijn al gebaat met eenvoudige adviezen om de tanden en het tandvlees zelf beter te verzorgen.

Onze mondhygiënisten
Ons team bestaat uit HBO-gediplomeerde mondhygiënisten met brede ervaring. Onze praktijk bestaat sinds acht jaar; het merendeel van onze cliënten weet gedurende vijf jaar of langer de weg naar onze praktijk te vinden.
Heeft u op dit moment een vraag over uw gebit? Die beantwoorden wij graag en geheel vrijblijvend. Op onze website vindt u antwoorden op veel voorkomende vragen en ervaringen van onze cliënten.
Ook kunt u een e-mail met uw vraag sturen naar info@mondhygieneheemstede.nl of telefonisch contact opnemen met 023- 565656.

Waterflosser
waterflosser Wij beschikken wij over de modernste technieken om uw gebit uitstekend te behandelen. Drinkt u regelmatig wijn of koffie? Onze waterflosser verwijdert alle vlekken en voedselresten, waarna u uw gebit zelf prima kunt verzorgen om het optimaal te houden. De waterflosser werkt drie keer krachtiger dan de tandenborstel.

Mondhygiënist verzekering
Wist u dat u zonder verwijsbrief van uw tandarts een mondhygiënische behandeling kunt ondergaan? Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden de zorg van een mondhygiënist. De reden daarvoor is simpel: goede verzorging van het gebit bespaart op hoge kosten bij de tandarts. Onze mondhygiënisten bekijken graag samen met u of en welke vergoeding in uw situatie mogelijk is.

Heeft u een gezonde mond?
Wij geven u nu meteen een gratis tip, waarmee u kunt testen of uw mond gezond is: de Mond Fitness Test. Gebruik 14 dagen tandenstokers. Een keer per dag beweegt u de tandenstoker met de platte kant naar het tandvlees goed heen en weer in de holten tussen uw tanden en kiezen. Heeft u na 14 dagen geen bloedingen van het tandvlees meer, dan bent u geslaagd: uw mond is fris, schoon en gezond!

Mondhygiene Heemstede
Alina Wijters (r.) en dochter Eefje

Klanttevredenheid
Mevrouw Alina Wijters (34) komt gedurende zes jaar naar onze praktijk voor een mondverzorgende behandeling. Sinds vier jaar neemt ze ook dochter Eefje (11) mee.

“Mijn tandarts heeft me indertijd op het idee van mondverzorging gebracht,” vertelt Alina Wijters. “Ik rookte toen nog en dronk erg veel thee, zelfs groene thee, maar ook dat gaf veel aanslag. Een bezoek aan de mondhygiënist sla ik geen jaar meer over; je wordt bewust van 
wat zich in je mond afspeelt en daar houd je in het dagelijks leven rekening mee. Ik ben gestopt met roken en drink veel minder thee.”
Dochter Eefje is niet minder enthousiast over mondverzorging: “Ja, en vooral de tandarts is er blij mee. Die geeft iedere keer  complimentjes over dat ik zo goed poets!”

Onze locatie
De praktijk is gevestigd aan de Kerklaan in Heemstede, vlakbij de Binnenweg. Onze locatie beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid.
Veel van onze cliënten komen naar de praktijk met hun partner of gezin. Terwijl de een de praktijk consulteert, kan de ander heerlijk winkelen in de Binnenweg met gerenommeerde winkels op loopafstand. Van harte welkom!

NOOT; Deze tekst is gepubliceerd op deze website in verband met onderzoek naar zoekmachineoptimalisatie.