Studiekeuze ExpoVR

Virtuele Studiekeuzebeurs. Deze studiekeuzebeurs bezoek je via je telefoon, tablet, laptop of computer (Android en Windows).

De beurs is speciaal voor jongeren gemaakt met de techniek van 3D en gaming. Als studiekiezer loop je langs de stands zoals in een 3D game (bijvoorbeeld Fortnite).

Studiekeuze ExpoVR komt 2 x per jaar online:
# 1 november 2021
# 1 februari 2022

Voordelen voor de studiekiezer

Er zijn veel voordelen van een virtuele studiekeuzebeurs:
# Je hoeft niet naar de beurs toe, je bezoekt de beurs vanaf je telefoon of tablet
# Omdat je de beurs vanuit huis bezoekt is het niet druk en is er geen lawaai
# Op de stands op de virtuele beurs kun je vragen stellen aan studenten, docenten en coaches
# Als je met je vader of moeder de beurs bekijkt, kun je rustig overleggen en aantekeningen maken
# Bekijk presentaties en online open dagen
# Je kunt er brochures downloaden
# Je krijgt volop gratis studiekeuze hulp

Virtuele studiekeuzebeurs …
vanuit huis en gratis

Door de Corona-crisis hebben alle scholen vanaf maart 2020 open dagen moeten afzeggen. Sindsdien hebben scholen alles op alles gezet om studiekiezers online te helpen. Bijvoorbeeld met online open dagen. En met online gesprekken over studiekeuze. En met online mogelijkheden om te proefstuderen.
Wil je hier meer over weten? Kijk dan in een van de Studiekeuze eZines.

Scholen bieden dus veel online mogelijkheden aan voor studiekiezers, meer dan ooit! En al die mogelijkheden vind je terug op de Virtuele Studiekeuzebeurs.

Wie helpen jou op de Virtuele Studiekeuzebeurs?

Op de beurs vind je heel veel mensen die je kunnen en willen helpen met je studiekeuze. Maakt niet uit of je er net mee begint of dat je er al een tijdje mee bezig bent.

Deze mensen staan voor je klaar:virtuele studiekeuzebeurs
# Studenten. Vind en chat met een student die de studie van jouw keuze doet. Of chat over hoe de sfeer op de opleiding is.
# Docenten. Zij kunnen je goed uitleggen of een bepaalde studie bij jou past.
# Studiekeuzecoaches. Alle opleidingen hebben coaches om je te helpen kiezen. Een coach kijkt goed naar wie jij bent en waar je talenten liggen.

Er zijn virtuele tours door scholen, virtuele demonstraties en presentaties. Op de Virtuele Studiekeuzebeurs krijg je antwoord op al je vragen. Gewoon thuis vanaf de bank!

Zo werkt de virtuele 3D beurs

Als je bent ingelogd kom je op de virtuele beurs met verschillende stands. Je loopt over de beurs zoals in een game of zoals in Google Streetview. Op de stands kun je video’s en informatie bekijken. Of je klikt door naar de website van de standhouder.

Ook kun je contact opnemen met de standhouder, als je bijvoorbeeld vragen hebt. Of je kunt je e-mail adres bij de standhouder achterlaten. Dit filmpje geeft een voorbeeld:

De virtuele Studiekeuzebeurs wordt ontwikkeld met expoVR.nl